Súlyos sérülést szenvedett a néni, akit Debrecenben raboltak ki – lezárták a nyomozást

2020.10.09

Felelni fog tettéért a berekböszörményi lakos.

Rablás történt augusztus 21-én, dél körül Debrecenben. A Petőfi téri aluljáróban egy idős asszony karjáról megpróbálta letépni táskáját támadója, a 81 éves nő a táskát nem engedte el, ezért elesett, és súlyos sérülést szenvedett. A férfinak sikerült kirántani a nő szorításából a szatyrot, amivel elmenekült. A támadó a közelben átkutatta a zsákmányt, de nem találta meg a pénzt, így mindent hátrahagyva elfutott.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, adatot gyűjtöttek, amelyek alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, akit másnap hajnalban fogtak el. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a 27 éves berekböszörményi lakost gyanúsítottként hallgatták ki, beismerő vallomást tett. Vele szemben rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

az eredeti hír itt elérhető