A romániai magyaroknak nem kell itthon karanténba vonulniuk, ha csak szavazni ruccannak át a határon

2020.09.26

Rezisztensek lehetnek a vírusra.

Korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román vagy kettős állampolgárok, ha azért utaznak Romániába, hogy részt vegyenek a vasárnapi önkormányzati választásokon

– jelentete be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Facebookon.

Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni

❗ Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni! Ezt az RMDSZ kérte, és a magyarországi Operatív Törzs hagyta jóvá. A hazautazók bármelyik magyar-román határátkelőhelyen vasárnap reggel 8 óra és hétfő reggel 9 óra között korlátozások nélkül beléphetnek Magyarországra. A választáson való részvételt visszautazáskor mindössze a személyi igazolványon lévő kisméretű matricával (VOTAT) kell igazolniuk.

Közzétette: RMDSZ – 2020. szeptember 25., péntek

Szijjártó államtitkára azt mondta, fontosnak gondolják, hogy minden érintett részt tudjon venni a voksoláson. Ezért döntött az RMDSZ kérésére az operatív törzs arról, hogy nem kerülnek karanténba Magyarországon azok, akik részt vesznek a választáson, és ezt a román személyi igazolványukra a szavazáskor ragasztott matricával (VOTAT) tudják igazolni.

A szavazók és kiskorú gyermekeik vasárnap reggel 8 órától hétfőn reggel 9 óráig a magyar-román határ bármelyik átkelőhelyén korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra

– tette hozzá.

Romániában az átlagos napi esetszám meghaladta az 1300-at

Semjén Zsolt már korábban kiadta az ukázt a romániai magyaroknak: a magyar jelölteket támogassák a helyhatósági választáson!

az eredeti hír itt elérhető