EU-s pénzből újult meg a Köntösgát sor

2020.09.18

A Köntösgát sor út- és járdaburkolatainak felújítása 2019. november 18-án kezdődött és 2020. szeptember 15-én fejeződött be.

A beruházás keretein belül a Köntösgát sor a Bartók Béla utcai csomóponttól a Balmazújvárosi út irányába 737 méteren kapott teljes szélességben új burkolatot, ezen felül 134 méteren a műszakilag indokolt helyeken útalap-csere is történt a várható forgalmi terhelés miatt. 

A felújítási munkák során átépítették a meglévő szegélyeket, mintegy 680 méteren újraaszfaltozták a járdákat, valamint a meglévő szikkasztó árkok újraburkolása is megtörtént 570 méteren.

Papp László, Debrecen polgármestere a felújításról szóló sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Kertségi Fejlesztési Program keretében folytatódik a város úthálózatának megújítása. Debrecen a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben is tudja tartani azt a beruházási ütemét, amelyet az év elején hirdetett meg. Ez szolgálja a debreceniek érdekét.

Barcsa Lajos alpolgármester elmondta: Debrecen önkormányzata jól átgondolt módon fejleszti a város infrastruktúráját. A Köntösgát sor felújításával könnyebbé vált a város nyugati részén található bevásárlóközpontok megközelítése, illetve az autópályához is egyszerűbb lesz eljutni.

A felújítási munkák teljes egészében pályázati forrásból valósultak meg, melyek összege bruttó 184.416.323 Ft.

Fotó: Miskolczi János

az eredeti hír itt elérhető