Balfék sofőrök Debrecenben: több elkerülhető baleset is történt mostanában

2020.09.08

A rendőrség szerint szabálykövető közlekedéssel, odafigyeléssel elkerülhetőek lettek volna a balesetek.

Segédmotor-kerékpárral közlekedett 2020. szeptember 7-én 16 óra körül Debrecenben a Nyíl utcán az a férfi, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem tartott megfelelő követési távolságot, így nekiütközött az előtte haladó személygépkocsinak. A balesetben a motoros elesett, és könnyű sérülést szenvedett.

Aznap 17 óra 30 perc körül a Szoboszlói út és Bornemissza utca kereszteződésében egy gépjárművezető nem vette figyelembe az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla jelzését, és nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező személygépkocsinak. Az ütközés következtében az egyik jármű nekicsapódott egy közeli ingatlan kerítésének.

Szeptember 8-án, 1 óra 30 perc körül az Egyetem sugárút irányából a Bem tér kereszteződéséhez érkező személygépkocsi vezetője, járműve sebességét feltehetően nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg.

Letért az útról, és neki ütközött a jelzőlámpákat tartó oszlopnak. A sofőrrel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért őt előállították további mintavételre.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét a szabálykövető, körültekintő és óvatos közlekedésre, amivel megelőzhetőek a balesetek!

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet!

– figyelmeztetett a rendőrség.

az eredeti hír itt elérhető