Rendhagyó helyszínen a Debreceni Egyetem tanévnyitója

2020.09.08

Járványügyi biztonsági intézkedésekkel, jelenléti oktatással kezdte meg az új-es tanévet szeptember 7-én a Debreceni Egyetem. Az évnyitó szenátusi ülést szeptember 8-án, kedden a hagyományoktól eltérően szabadban, a Főépület előtti területen tartják – számol be közleményében az egyetem.

A Debreceni Egyetem a járványhelyzetre való tekintettel a fenntartó ajánlásai alapján Intézkedési Tervet készített, így biztosítva a felsőoktatás, a köznevelés, a szakképzés, valamint a bölcsődei ellátás biztonságát az egyetem karain és intézményeiben.

Járványügyi helyzet idején is elsődleges feladat az oktatás folyamatos biztosítása, ennek érdekében olyan védőintézkedések léptek életbe, amelyek megakadályozhatják, csökkenthetik a fertőzés kockázatát.

A tanév jelenléti oktatással indul a Debreceni Egyetemen, ugyanakkor az intézményIntézkedési Terveajánlást tartalmaz arra az esetre is, ha a járvány előretörésével át kell állni a távolléti/digitális oktatásra.

Az intézmény az idei tanévnyitóját nagy körültekintéssel szervezi, rendhagyó helyszínen, szabad téren, a Főépület előtt (Debrecen, Egyetem tér 1.) szeptember 8-án, kedden 11 órakor. A tanévnyitó ünnepi szenátusi ülést élőben közvetíti Youtube csatornáján.

A Debreceni Egyetem 14 karán 9000 elsőéves, összesen 30780 hallgató kezdte meg tanulmányait szeptemberben.

az eredeti hír itt elérhető