Debreceni edzőteremben terítette a drogot egy személyi edző

2020.08.12

Vádlotti fellebbezés alapján a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik a kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt férfi ügye. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a férfi letartóztatását fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt.

A Debreceni Törvényszék előtt folyamatban lévő ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a többi között kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat hét személlyel szemben. A vád szerint a letartóztatott debreceni férfi 2018-ban vádlott-társától több kilogramm, Romániából ismeretlen körülmények között behozott amfetamin tartalmú kábítószert vásárolt meg és azt társaival – részben ledarált koffein tablettával keverve – kiadagolta. A vádlottak a több száz adag kábítószert

Debrecenben egyebek mellett egy edzőteremben illetve annak parkolójában értékesítették.

A letartóztatott férfi lakásán MDMA-tartalmú tablettákat, amfetamint és kokaint tartalmazó kiadagolt kábítószert foglaltak le. A házkutatás során a férfi lakásában és az általa használt autóban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező teljesítményfokozó és potencianövelő tablettákat valamint injekciókat is találtak. A vád szerint a terhelt ilyen egészségügyi termékek értékesítésével is foglalkozott.

Az ügyben kijelölés alapján eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntettével és egészségügyi termék hamisításának bűntettével vádolt férfi letartóztatásának fenntartását a szökés és elrejtőzés veszélye miatt szükségesnek ítélte, ezért az elsőfokú határozat helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla fog dönteni.

az eredeti hír itt elérhető