Rengeteg szabálytalankodót fogtak a rendőrök Debrecen utcáin

2018.06.14

A Debreceni Rendőrkapitányság összegezte az év elmúlt időszakának közlekedésbiztonsági tapasztalatait. A városban történt közlekedési balesetek vizsgálatakor megállapítható, hogy azok bekövetkezésének legfőbb okai a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi szabályok be nem tartása, a vasúti, valamint közúti fényjelző készülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása és a kanyarodási, irányváltoztatási szabályok megszegése.

A közlekedés akkor működik jól és akkor nem történik baleset, ha a rá vonatkozó szabályokat mindenki betartja. A közlekedés során egy szabályszegés eredményeként bárkiből lehet elkövető és áldozat egyaránt, ezért közösen kell tennünk, hogy ez ne történjen meg.

Az egyenruhások 2018. június 13-án Debrecen belterületén a közlekedési balesetek megelőzése és a szabálytalanul közlekedő járművezetők kiszűrése érdekében közlekedésbiztonsági akciót hajtottak végre.

A rendőrök közel 350 járművezetőt ellenőriztek és közülük több mint 60 szabálytalan sofőrrel szemben intézkedtek. Egy kerékpárosnál pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, míg a gépjárművezetők közül sokan a sebességkorlátozást nem tartották be, de voltak olyanok is, akik a gyalogosoknak nem biztosítottak elsőbbséget, illetve a tilos jelzést hagyták figyelmen kívül.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a felelős, szabálykövető közlekedésre!

Ne feledjék, a szabályok betartásával megelőzhetőek a balesetek! Mindenkit hazavárnak!

az eredeti hír itt elérhető