Klórgáz-mérgezés Debrecenben: közleményt adott ki az élményfürdő

2020.07.17

Mint arról korábban beszámoltunk, klórgáz szivárgott egy debreceni zárt élményfürdőben, három gyereket kórházba kellett szállítani.

A baleset a Debreceni Gyógyfürdő Kft. által üzemeltett Mediterrán Élményfürdőben történt, ahol a fürdő közleménye szerint

a medencék automata klórozó berendezésében található egyik alkatrész meghibásodott, így az előírtnál több klór került a vízbe.

Az ideiglenesen megnövekedett klórkoncentráció miatt az egyik pezsgőfürdőben többen rosszullétre panaszkodtak. Az eset miatt a mentők 3 gyermeket helyeztek biztonsági okokból egészségügyi megfigyelés alá.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint minden érintett esetében enyhék a tünetek. A hiba kijavítását azonnal elkezdték a Debreceni Gyógyfürdő Kft szakemberei. Mivel a hibajelzést érzékelve a klórozási folyamatot azonnal leállították, az esemény bekövetkezte után másfél órával mind a medencékben, mind a levegőben a klórszint az előírásokban rögzített szint alá csökkent.

Ha az illetékes hatóságok a szükséges ellenőrzések után engedélyt adnak a nyitásra, szombaton – 2020. július 18-án – reggeltől újra várja vendégeit a Mediterrán Élményfürdő.

az eredeti hír itt elérhető