Strandbelépőt is lehet nyerni a debreceni családi napon

2020.07.03

Családi napot szervez az ökumenikus segélyszervezet Debrecenben – fókuszban a drogprevenció.

A rendezvény a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Prizma – Egyén, Család, Közösség – Komplex drogprevenciós program Debrecenben című projektjének keretében, a Debreceni Kábítószer Egyeztető Fórum Szenvedélyes Juniális című programsorozatának zárásaként, a Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódódva valósul meg. A július 4-én, szombat délután 4 órakor kezdődő rendezvényt a város szívében, a Debreceni Ifiház udvarán szervezik meg. A programok célja, hogy a közösség szemléletformáló erejével előzzék meg a kábítószer-használatot a sérülékeny csoportok, különösen a közösségek és a családok körében.

Átadták az új Aquaticum Debrecen Strandot – fotókkal!

Az Ökumenikus Segélyszervezet a több mint húsz éves szenvedélybeteg-ellátásban végzett munkájának részeként, illetve annak jó gyakorlataira építve szervez családi napot, melynek lebonyolításába önkéntes segítőket is bevonnak. A drogprevenciós tematikára épülő programok a figyelemfelhívás illetve társadalmi szemléletformálás mellett a szabadidő élménydús eltöltését és a kilátogató családok, generációk kellemes közösségi együttlétét is célul tűzték ki. A megelőzés fontosságát olyan programokkal szeretnék bemutatni a szervezők, amelyek az egészséges, kábítószermentes életmódra (Drogprevenciós kérdezz-felelek, VR World) és emellett az alkotás örömére (Kópéfalva kézműves programok) is felhívják a figyelmet. 

A rendezvény megnyitóját követően az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház produkciója kezdi meg az előadások sorát kicsik és nagyok számára egyaránt érthető történettel, a közönség aktív bevonásával. A Rocksuli közreműködésével szervezett hangszerbemutató lehetőséget nyújt a zene iránt érdeklődő gyerekeknek és fiataloknak, hogy kipróbálhassanak különféle hangszereket. Az Ifiházban működő csoportok tevékenységébe is betekintést nyerhetnek az idelátogatók.

Együtt zumbázhatnak Jázminnal, a Lótusz hastánc bemutató és a Black Xs Dance Team tánccsoportok bemutatkozása pedig további lehetőséget kínál a gyerekeknek, fiataloknak, hogy kipróbálják magukat egy művészeti közösség tagjaként. Az óriásjátékok az egész család számára önfeledt szórakozást és igazi közösségi élményt nyújtanak, a tombolasorsoláson pedig értékes családi nyereményeket, fődíjként családi belépőt nyerhetnek a megújult Nagyerdei Strandra.

Az estét a fiatal balmazújvárosi énekesnő, Nagy Bogi koncertje zárja, aki zenei pályafutása során elért eredményei miatt példakép kicsik és nagyok számára.

Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte A Dal harmadik válogatóját

A rendezvényen és a programokon való részvétel ingyenes. A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

az eredeti hír itt elérhető