A fideszes polgármester jelentette fel a “rémhírterjesztőt” Gyulán

2020.05.18

Múlt héten vonult ki nagy erőkkel a rendőrség Csóka-Szűcs Jánoshoz, mert az képes volt megosztani Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ágykiürítésekkel kapcsolatos bejegyzését, amihez hozzáfűzte a helyi, gyulai kiürített ágyak számát. A nem kormánypárti szimpatizáns Csóka egész pontosan azt írta:

Gyulán is kiürítettek 1170 kórházi ágyat.

Végül eljárás nem indult, ugyanis az ügyészség megállapította, hogy a férfi nem követett el jogsértést. Hasonlóan járt egy borsodi férfi is, akit szintén meghurcoltak véleménynyilvánítása miatt.

Leírta, hogy kiürítettek 1170 kórházi ágyat – nagy erőkkel vonult ki hozzá a rendőrség

Csóka-Szűcs hétfő kora délután arról tájékoztatta a magyarnarancs.hu-t, hogy behívták a városi kapitányságra és öt nap után visszakapta a mobilját és számítógépét, valamint azt is közölték vele, hogy ki és miért jelentette fel.

Kiderült, hogy a feljelentő maga Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere volt.

A polgármester állítása szerint a „felhívás valótlan tényeket tartalmazó híresztelést valósít meg. Ezért alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, illetve alkalmas a járvány elleni védekezés eredményességének akadályozására.”

Bűnözőként mutatott be egy kormányt kritizáló férfit a köztévé – pedig nem is sértett törvényt

A feljelentésből az is kiderült, hogy nem azért a posztért vitték be Csóka-Szűcs Jánost, amiről korábban szó volt. Az iratok szerint Görgényinek egy másik szúrt szemet, amit szintén április 20-án tett közzé a Facebookon Csóka-Szűcs, szintén a kórházakban történt ágyfelszabadításról, és annak embertelenségéről. A városvezetőnek az aktivista azon megjegyzésével volt gondja, miszerint az intézkedés

„valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti.”

A portálnak Csóka-Szűcs az mondta, sem az előállításakor, sem a rendőrségi kihallgatásakor nem közölték vele, pontosan melyik Facebook-bejegyzésről van szó, csupán annyit mondtak, hogy „tudnia kell, melyikről”, valamint hozzátette azt is, hogy ez a bejegyzése is a valóságot tükrözte, ezért kártérítési igénnyel lép fel, és az összeget jótékony célokra fogja felajánlani.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

az eredeti hír itt elérhető