Tolatás közben ütötte el a gyalogost Debrecenben – ez lesz a büntetése

2020.05.13

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki figyelmetlensége folytán egy szervizúton tolatás közben elütötte a sértettet.

A vádlott 2019. október 15-én 17:00 óra körüli időben a munkáltatója tulajdonában lévő és általa jogszerűen vezetett kistehergépkocsival közlekedett Debrecenben a Derék utca szervizútján hátramenetben.

A bűncselekmény elkövetésének helyén és időpontjában kedvező időjárási és látási viszonyok voltak, gyér volt a forgalom, ezen körülmények a vádlottat a biztonságos járművezetésben negatívan nem befolyásolták.

A férfi a kistehergépkocsival hátramenetben haladva nagyfokú figyelmetlensége folytán nem vette észre a szervizúton álló idős sértettet, akit a jármű hátsó homlokfalával elütött. A sértett elesett és az ütközés következtében több helyen 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülése keletkezett.

A baleset és a sértett sérülése a vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

az eredeti hír itt elérhető