Szabatéri tüzek mindenfelé

2020.04.27

Nem hozott csapadékot a front, sok dolguk volt a hajdú-bihari tűzoltóknak. Szabadtéri tűz miatt is vonultak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. Kétszáz négyzetméteren égett a gaz, amely egy lakóházat veszélyeztet Hajdúhadházon, a Pély-Nagy Gábor utcában.

A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Hajdúszovát és Földes között nádas égett foltokban. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Polgár és Görbeháza között három hektáros területen égett foltokban a száraz legelő.

A területet csak gyalogosan lehetett megközelíteni, így a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Berettyóújfaluban, az Akácos utca végében gaz és szemét. A tűz a közeli nádast is veszélyeztette, ezért a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Késő este Nyírmihálydiban, a Sport utca végében keletkezett tűz, nyárfa erdő aljnövényzete égett peremégéssel. Ott a nyíradonyi és a a nyírbátori hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók oltották a lángokat, amely hat hektárt érintett.

az eredeti hír itt elérhető