Egyszerre több érdeklődőnek adott ki egy lakást , de az erzsébetvárosi rendőrök elfogták

2020.04.18

Közel egymillió forintot csalt ki a jelentkezőktől az a férfi, aki a gyanú szerint az interneten hirdetett egy olyan lakást, amihez semmi köze nem volt.

Egy férfi 2019 novemberében az interneten kiadó albérletként hirdetett egy lakást Budapest VII. kerületében, a Hársfa utcában. A hirdetésekre jelentkezők közül hat érdeklődőtől összesen, közel egymillió forintot vett át különböző összegekben kaució gyanánt. A sértettek az ingatlant később elfoglalni nem tudták, a férfi különböző kifogásokkal kimentette magát az ismételt találkozásokról, majd később elérhetetlenné vált a leendő bérlők számára.

A csaló a készpénzek átvételéről olyan hamis jegyzőkönyvet készített és írt alá, amelyben magát egy cég ingatlanreferensének tüntette fel. A férfi a céggel semmilyen szerződéses jogviszonyban nem állt, sőt a társaság ingatlanok kiadásával nem is foglalkozik. Ezen felül a férfi az ingatlan tulajdonosától nem kapott engedélyt, vagy meghatalmazást arra, hogy a lakást albérletként hirdethesse, és ezért kauciót vehessen át.

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként az erzsébetvárosi nyomozók azonosították a csalások feltételezett elkövetőjét, a 21 éves budapesti S. Szabolcsot, aki ellen 2019. november 21-én elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök a férfit végül 2020. április 16-án ügyintézés közben fogták el egy terézvárosi hivatalban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói S. Szabolcsot hatrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint egyrendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatása során beismerte a bűncselekmények elkövetését.

police.hu

az eredeti hír itt elérhető