Kártyás személyivel is lehet DKV-jegyet és -bérletet venni

2020.03.31

Április elsejétől már nem csupán az e-személyivel rendelkezők, hanem a 2000-től kiadott kártyatípusú igazolványok birtokosai is vásárolhatnak elektronikus jegyeket és bérleteket személyi igazolványuk számának megadásával a DKV-nál.

A DKV Zrt. honlapján az online jegyvásárlás menüpont alatt akár otthonról, akár mobiltelefonon keresztül, akár a pénztárakban vásárolható 1-,3-, 7 napos elektronikus jegy illetve elektronikus bérlet. Ez kiváltja az ezzel az azonos típusú papíralapú értékszelvények használatát.

A 2000. január 1-je után kiadott kártya típusú személyi igazolvánnyal a következő elektronikus termékeket vásárolhatják meg az utasok:

1-,3-, 7 napos jegy
Általános félhavi bérlet
Általános havi bérlet
Kiegészítő általános havi bérlet
Kisgyermekes havi bérlet
Nyugdíjas havi bérlet
Nyugdíjas negyedéves bérlet

Az utazáskor a személyi igazolvánnyal lehet igazolni a megvásárolt elektronikus termékek érvényességét, ellenőrzés alkalmával ezt kell felmutatni az ellenőröknek.

A kedvezményeket tartalmazó elektronikus termékeink (nyugdíjas, kisgyermekes), jogosultsági köre és a felhasználási feltétételei nem változtak, azok azonosak a papír alapú bérletek vásárlására vonatkozóakkal. Ezért elengedhetetlen, hogy a kívánt bérlettípushoz érvényes, elektronikus bérletigazolvánnyal rendelkezzenek az utasok.

Az elektronikus bérletigazolványt az érvényes papír alapú bérletigazolvány alapján a jogosultságot igazoló dokumentumok bemutatásával a DKV Zrt. állandó bérletpénztáraiban valamint a megbízott ügyfélszolgálaton díjmenetesen rögzítik. Azok érvényességének idejét, a járványhelyzetre való tekintettel, 2020. június 30-ig meghosszabbították.

A társaság kéri az utasokat, éljenek a lehetőséggel, csak indokolt esetben keressék fel a bérletpénztárakat!
A nyugdíjas és kisgyermekes bérlet használatára való jogosultságról és a bérletigazolvány készítéséhez szükséges iratokról bővebben itt tájékozódhat: www.dkv.hu/utazasi_jogosultsagok.

az eredeti hír itt elérhető