Télbúcsúztató a Jégcsarnokban

2020.03.06

Családbarát intézményként idén is gondoskodott a dolgozók és családtagjaik téli kikapcsolódásáról az egyetem. A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) vasárnap rendezte a Családi jégkarnevált a Jégcsarnokban.
A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy előzetesen több mint 600-an regisztráltak a programra, amelyet a DEMEK és a Lelkierő Egyesület már 7. alkalommal szervezett meg.

– A Családi jégkarnevál mára már hagyománnyá vált, hiszen lehetőséget teremt arra, hogy az egyetem dolgozói egyszerre családtagjaikkal és munkatársaikkal töltsenek egy játékkal, kikapcsolódással teli délelőttöt – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Berényi András, a DEMEK központvezetője.
– A Debreceni Egyetem már négy alkalommal nyerte el a „Családbarát munkahely” címet, annak köszönhetően, hogy a hazai felsőoktatási intézmények közül a legtöbb figyelmet fordít arra, hogy a munkatársai mellett családtagjaik is érezzék az egyetem légkörét és gondoskodását – mondta köszöntőjében Bartha Elek.

– A Dolgozói DErbi, a yoUDay, a Mikulás ünnepség és természetesen a mostani Családi jégkarnevál csak néhány példa a közös programokra, de ki kell emelni, hogy milyen szoros az együttműködés a KINCS (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért), vagy éppen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal, amelyben a DEMEK és munkatársai kiemelkedő szerepet vállalnak – hangsúlyozta az egyetem oktatási rektorhelyettese.
A Családi jégkarnevál kínálatában – a korcsolyázáson túl – természetesen szerepelt a jéggokartozás, emellett lehetőség volt arcfestésre és kézműves foglalkozásokra is, a legszerencsésebbek pedig az Agóra Tudományos Élményközpont, a Kölcsey Központ, a Vojtina Bábszínház és a Nagyerdei Kultúrpark, valamint a Debreceni Jégcsarnok által felajánlott belépőkkel gazdagodhattak a tombolasorsoláson.

Sajtóiroda

az eredeti hír itt elérhető