Jó döntéseket hoztak Szoboszlón

2020.02.24

A február 20-adikai képviselő testületi ülésen több, mint 30 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.

Ezek közül a legfontosabbak: az önkormányzati tulajdonú cégek üzleti tervének elfogadása, valamint új igazgatósági tag választása a Hungarospa Zrt-be, Czegle-Pincés Enikő személyében.
Szintén döntés született a szociális rendelet módosításáról, amelynek eredménye, hogy   a 65 év feletti nyugdíjasok bizonyos jövedelmi korlátok mellett 100%-os, vagy akár 50%-os kedvezményt kaphatnak a hulladékszállítás díjából.  A részletek a Hajdúszoboszló újságban és a város honlapján olvashatóak.

Ugyanakkor döntöttek a költségvetésben szereplő 320 millió forintos közterületi felújítások nevesítéséről, az intézményfelújítások felmérésére létrehozandó bizottság felállításáról, valamint a közvilágítás bővítéséről is.
A  fürdőváros ez évi környezetvédelmi intézkedési tervét is elfogadták. Döntés született arról is, hogy a szakbizottságok által meghatározott paraméterek mentén hamarosan önkormányzati rendelet készül majd a Szilfákalja és Hősök tere lerobbant társasházainak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatás feltételiről.
Jó hír a turistáknak a Szent István park hasznosításával kapcsolatban: a bazársor visszakerül a gyógyfürdő előtti park rövid sétányára.

A gyógyfürdő előtti nagy parkot a jövőben aktív használati parkká  alakítják át.

A fesztiválok és a nyári animációs tevékenységek helyszíne pedig a gyógy-és strandfürdő előtti tér lesz.

 

az eredeti hír itt elérhető