Új játszótér épül Bánkon

2020.02.19

Debrecen város idei költségvetése garantálja, hogy a város minden lakója érezze a fejlődést. Ezért a közösség erősítése érdekében épül új játszótér Bánk városrészben – hangzott el Pósán László országgyűlési és Vadon Balázs önkormányzati képviselő tájékoztatóján 2020. február 19-én.
Debrecen költségvetése a biztonság és a stabilitás mellett garantálja, hogy a város minden részében érzékelhető legyen az a gazdasági fellendülés, amely az elmúlt öt évet jellemezte. A helyi adóbevételek, azon belül az iparűzési adóbevételek nagyarányú, 2014 és 2019 közötti több mint 60 százalékos emelkedése lehetőséget biztosít arra, hogy egyre több, a mindennapi életet megkönnyítő fejlesztést tudjon finanszírozni és megvalósítani a debreceni önkormányzat.

– Ennek a törekvésnek volt a része az, hogy Bánkon – amely településrészt egyre több család választja a természetközeliség, a csend és a nyugalom miatt – új játszóteret építsünk, amely összehozhatja a kisgyermekes családokat, így közösségi térként is funkcionálhat – mondta Vadon Balázs, a városrész önkormányzati képviselője.

A beruházás részeként tavaly novemberben a kialakítandó játszótér köré kerítés épült 75 méter hosszon és 1,7 méter magasságban.

Ezek után kezdődött meg a játszótér építése, amelyben a következő játszóelemek lesznek elhelyezve:

1 db többfunkciós kombinált csúszdás mászóvár,
2 db együléses rugós játszóeszköz,
1 db kétüléses hintaállvány,
1 db bébihinta és
homokozó.

Debrecen egy olyan város, ahol a nagy beruházások mellett gondot fordítanak a kisebb, de egy-egy közösség számára fontos – az adott életteret komfortosabbá, barátságosabbá, élhetőbbé tevő – fejlesztésekre is. Bánk pedig a városnak azon a részén helyezkedik el, amely irányba Debrecen lakóterülete a jövőben terjeszkedhet. Az ilyen és hasonló beruházásoknak közösségfejlesztő ereje van, s kapcsolódik a kertségi fejelsztési programhoz is – fogalmazott Pósán László, a városrész országgyűlési képviselője.

A kisgyermekes családok számára idén a játszóterek építésére és fenntartására több, mint 100 millió forint fordítunk, melynek részeként a régi, nem szabványos játszóterek közül hetet átépítünk, felújítunk. A bánki játszótér kizárólag önkormányzati forrásból, 8,6 millió forintból épül és várhatóan márciusban készül el.

az eredeti hír itt elérhető