Állati jelmezbál lesz a debreceni állatkertben

2020.02.18

Február 23-án, vasárnap télbúcsúztató FarsangoZoo keretében invitálják a debreceni állatkertbe mindazokat, akik szeretnék közösen elkergetni a telet és megünnepelni a tavasz közeledtét. A színkavalkádról részben maguk a lakók gondoskodnak majd, hiszen számos faj rendelkezik feltűnő vagy éppen a rejtőzködést szolgáló, különleges „jelmezzel”, melyeket most tematikus állatbemutatók és látványetetések során közelebbről is megfigyelhetnek az érdeklődő kicsik és nagyok.

A gyermekeket kézműves kuckó is várja a Gibbonházban, ahol állati arcfestésben lehet részük, és saját kezűleg készíthetnek vidám portékákat például; farsangi maszkot, apró kisze bábút. Végül 14:00-kor kerül sor a rendezvény főattrakciójára, a közös télűző szertartásra, amelynek keretében a látogatók népművészek vezényletével égetnek majd kiszebábot az állatkert dísztava előtti téren. Lesz csacsifogat is, amely a bejártnál várja a kert területén utazni vágyó gyerkőcöket.

A rendezvény napján az arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkező gyermekek fél áron látogathatják az intézményt. A belépőjegy megváltásával valamennyi programelem ingyenes!

az eredeti hír itt elérhető