Összeszurkálta, majd hagyta meghalni a férjét a balmazújvárosi asszony – bíróság elé áll

2020.02.17

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék hétfőn reggel 9 órától annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A nő 2018 októberében két piszkavassal és három késsel mintegy 40 sérülést okozott a férjének, akit utána magára hagyott a házuk hideg előterében.

A vádirat szerint a 64 éves nő és a 70 éves mozgásában korlátozott párja egy balmazújvárosi családi házban éltek. Az asszony az elmúlt években rendszeresen alkoholt ivott, férjével – akinek egy megbetegedést követően mindennapi életvitele, kommunikációja megnehezedett – naponta vitába keveredett. A nő egyre nehezebben viselte a megterhelő családi életet, így többször előfordult, hogy jelentős mennyiségű alkoholt ivott, így a kevés nyugdíjukból nehezen tudtak megélni. A házastársak között napi rendszerességűvé váltak a veszekedések, kiabálások, aminek a szomszédok is rendszeresen fültanúi voltak.

A nő 2018. október 7-én alkalmi munkából tért haza ittas állapotban. Meglátta, hogy az otthon tartózkodó férje is ivott. A férfi kérdőre vonta a feleségét, hogy hol volt, elkezdtek vitatkozni, majd dulakodni a ház előszobájában. A férfi elesett, mire a feldühödött asszony felkapott két piszkavasat, amelyekkel ütlegelni kezdte a sértettet, akit össze is szurkált. Ezután felkapott három kést, és több helyen megszurkálta magatehetetlen férjét.

Észlelve, hogy a férfi mozdulatlan, a nő beakasztotta a piszkavasakat férje ruhájába, hogy megpróbálja őt behúzni a ház belsejében lévő szobába, azonban a magatehetetlen testet nem tudta megmozdítani, így a férfi egész éjszaka a fűtetlen ház előszobájának padlóján feküdt, reggelre pedig a kihűlés miatt meghalt. A nő másnap reggel átment a szomszédba és az ismerősét megkérte, hogy hívja a rendőrséget, mert a férje vérbe fagyva fekszik.

A vádirat szerint a vádlott bántalmazó magatartása eredményeként a sértetten mintegy 40 külsérelmi nyommal járó sérülés keletkezett. A nő a kezébe vett eszközökkel durva és kitartó bántalmazása során rendkívüli fájdalmat és szenvedést okozott az áldozatnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség indítványában fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a letartóztatásban lévő vádlottra.

az eredeti hír itt elérhető