Másfél millió forintot vett el az ittas barátjától

2020.02.14

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy ötvenkét éves kisszállási nővel szemben, aki férfiismerőse ittasságát kihasználva, a hálószobájában alvó férfit másfél millió forinttól szabadította meg. A vád szerint a nő 2019. február 22-én, délelőtt, együtt italozott a sértettel, egy helybeli férfival, egy kisszállási italkimérő helyen, ahonnan a férfi otthonába mentek. Ott a vádlott a sértettől 20 ezer forint kölcsönt kért, amit a férfi a nő jelenlétében a hálószoba szekrényből, egy borítékból vett elő és átadott. Ezt a nő kifigyelte, majd a sértett időközben megjelenő rokona határozott felszólítására elhagyta a lakást.

Az erősen ittas sértett ezután anélkül, hogy a háza bejárati ajtaját bezárta volna, lefeküdt és elaludt. A vádlott rövidesen visszatért az ingatlanba és kihasználva azt, hogy a férfi alszik, a hálószobai szekrényből magához vette az előzőleg megkezdett pénzköteget, összesen 1.480.000,- Ft-ot és kiszaladt a szobából. A zajra a férfi felébredt és miután látta, hogy a bankóköteg a nő kezében van, utána eredt, hogy visszaszerezze tőle. Időközben kiértek a ház elé, ahol a vádlott menekülés közben a pénz egy részét elszórta. Mindketten igyekeztek a földre hullott pénzt magukhoz venni, azonban a férfi olyan ittas volt, hogy amit sikerült is visszaszereznie, a nő kikapta a kezéből. Hangoskodásukra a férfi szomszédban lakó rokona kiment az utcára, ott azonnal felmérte a történteket és megpróbálta visszatartani a vádlottat. Nem járt azonban sikerrel, mert a nő kerékpárral elmenekült. A lopott pénz nem került elő.

A büntetlen előéletű nőt az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja, amely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a szabadlábon lévő nővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a sértettnek okozott kár megtérítésére is kötelezze őt a bíróság. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

ugyeszeg.hu

az eredeti hír itt elérhető