Újabb vád a tatabányai kettős hajléktalangyilkossal szemben

2020.02.04

A Tatabányai Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki az ellene emberölés bűntette miatt indult ügyben a törvényszéki tárgyaláson valótlanul azt állította, hogy az általa „Maci” becenéven ismert – az eljárás során beazonosított – személy fenyegetésének hatására, illetve együtt követték el a bűncselekményeket.

Két hajléktalan férfi brutális kegyetlenséggel történő megölése és kifosztása miatti vádemelésről az ügyészség /ket-hajlektalan-ferfit-gyilkolt-meg-brutalis-kegyetlenseggel-a-15-eves-fiu-videoval/ oldalon adott ki sajtóközleményt.

2018. május 17. napján, a tárgyaláson a fiatalkorú valótlanul azt állította, hogy a bűncselekményeket annak a személynek a felhívására és segítségével követte el, akit ő „ Maciként” ismert. A vádlott valótlan vallomása szerint a „Maci” nevű férfi veréssel fenyegette, a cselekményeket ennek hatására követte el, illetve együtt követték el. A vádlott a 2018. szeptember 7. napján tartott tárgyaláson is fenntartotta valótlan tartalmú vallomását.

Az elsőfokú és másodfokú bíróságok az ítéletben megállapították, hogy a vádlott a terhére rótt bűncselekményeket egyedül követte el, annak nem volt elkövetője a „Maci”-ként megjelölt személy, akit  a bíróság az eljárásban tanúként hallgatott ki. A bíróság a fiatalkorút jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte.

Az emberölés bűntette és a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban hozott ítélet jogerőre emelkedését követően a fiatalkorú vádlottal szemben az ügyészség hivatalból indított eljárást hamis vád bűntette miatt.

Az eljárás a Tatabányai Járásbíróságon folyatódik.

 

ugyeszseg.hu

az eredeti hír itt elérhető