Előre a pontokért

2020.01.20
A Debreceni Egyetem férfi kosarasai Sopronban készülnek javítani. Floorballosaink hosszú kihagyás után ismét hazai környezetben harcolnak a pontokért. Mindkét futsal- és röplabdacsapatunk parkettre lép hétvégén.

Kosárlabda – Sopronban javíthat a csapat
Ötödik helyen zárta a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az alapszakasz első felét, majd a Kaposvár elleni bravúrral a 2020-as esztendőt is nagyszerűen kezdte. A Magyar Kupa kvalifikációt és az idegenbeli sikert azonban egy nem várt hazai fiaskó követte: legutóbb egy nagyon elrontott második negyednek köszönhetően az Oroszlány meglepetésre győzni tudott az Oláh Gábor utcán. Ezúttal csapatunk a Sopron KC vendége lesz szombaton 18 órától az NB I A 16. fordulójában. Kovács Adrián együttesének várhatóan nagyon nehéz dolga lesz az utóbbi időben kiváló formába lendülő SKC ellen.

– Az Oroszlány ellen nagyon alacsony intenzitással és kevés energiával játszottunk. A héten az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk erre, sokkal jobb volt az iram és a hangulat is. Ezek mellett igyekszünk minél jobban felkészülni a Sopronból, és a lehető legjobban kielemezni a játékukat. A hátvédjeikre nagy figyelmet kell fordítanunk, illetve a lerohanásaikat is limitálnunk kell. Elsősorban nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, ha képesek leszünk újra csapatként funkcionálni, akkor nem tudnak majd megállítani bennünket. Kemény meccsre számítok, de természetesen idegenben is győzni szeretnénk. – vélekedett az SKC elleni összecsapásról hátvédünk, Somogyi Ádám.

Floorball – az első hazai fellépésre készülnek
Majdnem két hónapos kihagyást és négy idegenbeli fellépést követően ismét hazai pályán láthatjuk a DEAC floorballosait: a Salming OB I listavezetője a harmadik helyen álló Phoenix Wizardsot látja vendégül szombaton délután a Kecskeméti János Sportcsarnokban. A srácok igyekeznek ezúttal is szép játékkal előrukkolni, érdemes lesz őket a helyszínen buzdítani.

– Szombaton az első hazai tétmeccs vár ránk 2020-ban. Remélem, hogy sikerül átmentenünk a múlt heti jó formánkat, mert nem lesz könnyű dolgunk, de a célunk nem más, mint a két pont megszerzése, amiért mindent meg is teszünk majd – mondta a debreceniek egyik gólfelelőse, Hoffmann Tamás.

Futsal – nem tettek le a felsőházról
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az Aramis otthonában vendégeskednek, a mérkőzés pénteken 19.20-kor kezdődik. A budaörsiek a negyedik helyen állnak a táblázaton, az előző fordulóban vereséget szenvedtek a Rubeolától, így megszakadt a négy győzelemből álló sorozatuk. A DEAC a legutóbbi játéknapon a Fradival szemben maradt alul egy nagyon fontos összecsapáson. Most javításra készül együttesünk, hiszen kell a siker ahhoz, hogy megmaradjon az esély a felsőházra.

– Remek formában van az ellenfelünk, az utóbbi hetekben például a Nyírgyulajt is legyőzte, ami meglepő eredménynek számít. Ettől függetlenül nyerni szeretnénk. Ha mindenki azt nyújtja, amire valójában képes, jó esélyünk lesz a három pont begyűjtésére. Az Aramis keretét hozzánk hasonlóan főleg fiatalok alkotják, de akad egy-két rutinos játékos, például Harnisch Ákos óriási tapasztalattal rendelkezik. Riválisunk picit kétarcú együttes, ezt támasztja alá a kapott góljai száma – fogalmazott 22 éves játékosunk, Tóth Attila, aki ebben az idényben már tizenegy találatot termelt a bajnokságban.

Női futsalosaink Magyar Kupa-mérkőzéssel indítják az évet. Üveges Katalinék útjába a Tolna-Mözs gárdáját sodorta a sors. Az oda-visszavágós párharc első felvonását vasárnap 17 órától rendezik a tolnaiak otthonában. A bajnokságban 5-2-re győztük le az ellenlábasunkat idegenben, ám a DESOK-ban 3-3-as döntetlen született. A Tolna a negyedik, a DEAC pedig a harmadik pozíciót birtokolja az NB I-ben, ebből kiindulva is kijelenthetjük, hogy kiegyenlített ütközetre készülhetnek a lányaink. A csatából győztesen kikerülő egylet az elődöntőben folytathatja a szereplését.

Röplabda – hazai pályán is bemutatkoznak az Extraligában
Férfi röplabdázóinkra ezúttal a Kecskemét vár az Extraligában, a “hírös városiakkal” vasárnap 16 órától csapunk össze a DESOK-ban. Ugyan ellenfelünk az alapszakaszban másik csoportban szerepelt, de a Magyar Kupában már megtapasztalhattuk, hogy milyen játékerőt képvisel. A sorozat negyeddöntőjében Dávid Zoltán legénysége kettős győzelemmel búcsúztatta a DEAC-ot.

– Bízom benne, hogy nagyon szoros meccset tudunk játszani. Az esélyesség terhe ezúttal sem a mi vállunkat nyomja, de hazai környezetben helyt szeretnénk állni. Reményeim szerint egy-két szettet is meg tudunk nyerni a hétvégén, bár még mindig sokan bajlódnak sérüléssel a csapatban. Ismerjük az ellenfelünket, tisztában vagyunk azzal, hogy mire kell készülnünk – nyilatkozta csapatunk játékosa, Ádám András.

Női röplabdacsapatunk a Nyíregyháza után újabb éremesélyessel csatázik, Kuszkó Zsolt alakulata szombaton 17 órától a második helyen tanyázó BVSC-Zugló csarnokában vendégeskedik. A fővárosiak tizenkét meccsükből kilencet sikerrel vívtak meg, csupán három vereség rondítja a mérlegüket. A BVSC november 10-én a csarnokunkat is “bevette” 3:1-es diadalának köszönhetően.

DE SajtóIroda

az eredeti hír itt elérhető