Hatalmas bulit csapott Debrecenben a Tankcsapda – fotókkal

2019.12.29

Méltóképpen zárta 2019-et, és egyben a harmincadik jubileumi évét Debrecen büszkesége, az ország legnépszerűbb rockbandája, a Tankcsapda. A debreceni Főnix csarnok színültig telt a rajongókkal és felhangzottak a három évtized legismertebb számai. A legújabb album dalai – mint (a címadó) Liliput Hollywood vagy A világ posztol – mellett nem maradhatott ki a válogatásból a A legjobb méreg, a Menyország tourist, az Adjon az ég és a Köpök rátok sem.

A válogatás látványos keresztmetszetet adott a Tankcsapda három évtizednyi műfaji repertoárjából a punk rocktól a hard rockon át a heavy metal hangzásig. Lukács Laci vérbeli rocksztárként vitte a vállán a koncertet, színpadi jelenléte semmit nem kopott az elmúlt harminc évben. A mai felállásban ő a Tankcsapda egyetlen, eredeti tagja. A frontember mellett Fejes Tamás és Sidlovics Gábor alkotja a mostani csapatot.

A show látványterve, a küzdőtér közepére helyezett, minden oldalon nyitott, 360 fokban körbeforduló színpad, a profi fénytechnika és a priotechnikai elemek bárhol a világon megállták volna a helyüket, a világ legnagyobb együttesei mögött is.

 

A Tankcsapda egész évben ünnepelt: a nyári fesztiválszezonban többek között megfordultak soproni Volt-on és természetesen a debreceni Campuson, de felejthetetlen teltházas koncertet adtak a legendásan híres Los Angeles-i Whisky a Go Go-ban is 2019 őszén. December 28-án egy hat állomásos, körszínpados, országos aréna-turnét zárt a Tankcsapda Debrecenben. A ’home coming’-ra Győr, Veszprém, Pécs, Szombathely és Szeged után került sor.

az eredeti hír itt elérhető