Eurobarométer: a magyarok a legelutasítóbbak a bevándorlókkal szemben

2018.04.14

Egy friss Eurobarométer felmérés szerint az európaiak 69%-a úgy gondolja, hogy az integrációs intézkedések fontosak hosszú távon, de hasonló azok aránya is, akik azt mondják: az integráció kétirányú folyamat mind a bevándorlók, mind a befogadó társadalom szempontjából.

A válaszadók nagyjából egyetértenek abban, hogy melyek azok a fő befolyásoló tényezők, amik megkönnyítik a beilleszkedést: az adott országba érkezéskor biztosított nyelvtanfolyamok, kötelező integrációs programok, valamint azok az intézkedések, melyek a munkaerőpiacra történő bejutást segíthetik elő.

A portfolio.hu elemzése szerint a magyarok 80%-a egyáltalán nem találkozik migránsokkal, vagy ritkábban, mit hetente, 11% pedig hetente lát migránsokat, ezek az egyik legalacsonyabb az EU-ban. Napi szinten a társadalom 7%-a van velük kapcsolatban – derült ki az Európai Bizottság pénteken közzétett, tavaly októberben végzett felméréséből.

Kiderült, mi a véleménye a magyaroknak a bevándorlókról

Az egész EU-ra kiterjedő felmérés szerint a magyarok 73%-a nem érezné komfortosan magát, ha migránsokkal kellene együtt dolgozni, ők lennének a szomszédok, vagy éppen a doktoraik. Már a menekültekkel való bármilyen interakciót is negatívnak érzékelne a magyarok többsége, az EU-ban messze ők utasítják el legnagyobb mértékben a velük való társas kapcsolatot.

Kiderült, mi a véleménye a magyaroknak a bevándorlókról

A migráció a magyarok 63%-a szerint probléma, ezzel holtversenyben vezetünk az első helyen Máltával és Görögországgal. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a görögök látták a legtöbb migránst, mi pedig az egyik legkevesebbet.

Kiderült, mi a véleménye a magyaroknak a bevándorlókról

az eredeti hír itt elérhető