A címvédő állította meg a debreceni floorballosok kupamenetelését

2019.12.24

Nem akármilyen feladat várt szombaton este a DEAC floorballosaira: a címvédő SZPK-DESEF Komáromába látogattak Varga Gergőék, ahol a nemzetközi ligában érdekelt hazaiak a hazai alapszakasz listavezetőjét, a Debreceni Egyetem csapatát fogadták.

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, amelyre a debreceniek két soros játékkal álltak fel, a kapuban dr. Héjja Gáborral. A hazaiak igazán bekezdtek: fél perc elteltével megszerezték a vezetést, majd egy debreceni ütőn megpattanó labdával megduplázták az előnyüket. A negyedik perc végén Németh Richárd is betalált (3:0), nehezen vette fel a mérkőzés ritmusát a DEAC. A debreceniek gondját tetézte, hogy már az elején változtatni kellett Lippai Péter korai sérülése miatt. A nyolcadik percben ismét Németh Richárd maradt üresen és az SZPK válogatott játékosa ezúttal sem hibázott (4:0). Ezt követően viszont megérkeztek a találkozóba a cívisvárosiak is: Varga Gergő nyitotta a debreceni gólok sorozatát, majd Hoffmann Tamás is „akasztott” egy látványos találatot. Nyisztor Szabolcs sikeres szólójával pedig már csak egy volt közte (4:3). A hazai kapus bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne legyen egyenlő az állás, ám a szünetet megelőzően Pfneiszli Péter ismét a komáromiak előnyét növelte (5:3), A rossz kezdés ellenére tehát magára talált az egyetemista csapat.

A középső játékrészben hamar emberhátrányba kerültek a debreceniek: a komáromiak speciális egysége jól dolgozott és gyorsan visszaállították a háromgólos különbséget. Egyre keményebbé vált a találkozó, 1-1 szituációt sajnos a játékvezetők is „benéztek”, pedig jöhetett volna debreceni emberelőny is. Előbbi elmaradt, újabb komáromi gól viszont nem: ismét a hazaiak húzóembere, Pfneiszli Péter volt eredményes (7:3). Egy páros kiállítás hozott ismét fordulópontot a mérkőzésbe: a négy a négy elleni szituáció során több tér nyílt, amivel ismét a hazaiak gazdálkodtak jól: két gólt is szereztek az említett kettő perc alatt, majd a kiegészülést követően is pacsizhattak a dunántúliak (10:3), a mérkőzés felére tetemes különbség alakult ki. Változtatott Varga Tibor: a kapuba érkezett Dorogi Kristóf, valamint a mezőnyjátékosok között is jobban rotált a debreceni szakvezető. Nyisztor Szabolcs góljával adtak ismét életjelet magukról az egyetemisták, ám Bognár Gergely révén gyorsan visszaállt a különbség. Pál Lóránt révén ismét zárkóztak a debreceniek, ám Czank Dávid értékesítette büntetőjét (12:5). A játékrész utolsó percei ismét a DEAC-ról szóltak: Varga Gergő majd Pál Lóránt találatával ismét felcsillant a remény a szünet előtt (12:7)

A harmadik etapra minden erejét mozgósította a debreceni csapat. Gyorsan érkezett Pál Lóránt újabb gólja, majd az első DEAC-os emberelőnyt Varga Gergő használta ki (12:9). 15 perc volt hátra, időt is kértek a hazaiak. A DEAC érezhetően lendületben maradt, Nyisztor Szabolcs lövése a kapuvason csattant. A rutinosabb komáromi csapat megint számukra jó pillanatban szereztek újabb gólt: Czank Dávid érkezett pontosan (13:9). A folytatásban se adták fel a debreceniek, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük az egyetemistáknak – nem úgy a hazaiaknak: az 55. percben Németh Richárd gyakorlatilag lezárta a mérkőzést, az utolsó percben pedig Molnár András kialakította a 15:9-es végeredményt.

Bár a szezonban először vereséget szenvedett a DEAC, szégyenkeznie nincs oka a Varga-legénységnek: emelt fővel távozhattak a debreceniek Komáromból. Kétszer is sikerült közel kerülni a hazaiakhoz, de az SZPK-nál mindig volt egy olyan játékos, aki át tudta lendíteni a holtponton az övéit. 

Változatos esztendőt zárt le ezzel a találkozóval az egyetemista csapat. Az előző szezonban végül a hazai bajnokság negyedik helyére futottak be Varga Gergőék, majd az átszervezéseknek is köszönhetően jelenleg vezetik a Salming OB I tabelláját. A mostani mérkőzés a búcsút jelenti a kupától, de a bajnokságban lesz majd mód javítani! 2020-ban újabb kihívások várnak a srácokra és a most megszerzett tapasztalatok is hasznosak lesznek, ebben biztos lehet minden debreceni sportbarát.

Férfi Magyar Kupa, 2. forduló:
SZPK-DESEF Komárom – Debreceni EAC 15:9
Komárom, Városi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Csík Dániel, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (2+3), Varga Gergő (3+1), Pál Lóránt (3+0), Hoffmann Tamás (1+1), Lánczi András (0+1), Fábián Donát (0+1), Praznovszky Pál (0+1)

az eredeti hír itt elérhető