“Szeretve lenni jó!” Gálaest volt Debrecenben

2019.12.19

Idén is elindult Debrecenben a csokigyűjtő akció, melyet már nyolcadik éve azért szerveznek, hogy az állami gondozásban élő gyermekek ünnepe is “édesebb” lehessen.  A jótékonysági akció keretében a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Deb-receni Kőr Dáma Egyesület, a Debreceni Karitatív Testület, valamint partnereik cso-koládét gyűjtöttek, melyet a 2019. december 16-i “Szeretve lenni” Gálaesten adtak át a gyermekeknek.

“Az elmúlt évek alatt jó irányba változott az adakozási kultúra Debrecenben. Egy olyan bizalom alakult ki a helyi vállalkozások és a Debreceni Karitatív Testület között, hogy mára a folyamat megfordult: már nem a testület keresi fel a vállalkozókat, hanem fordítva. Ennek eredménye, hogy várakozáson felül, idén 2600 csomagot gyűjtöttünk, így a Magyarországon élő családok mellett a partimban élő állami gondozásban élő magyar gyermekeknek is tudunk segíteni. Rendkívül hálás vagyok a BAGE-nak, mert az állami gondozásban élő gyermekekkel kevés szervezet foglalkozik és ők nagy odafigyeléssel gondoskodnak ezekről a gyerekekről. A csokigyűjtő akció gálaműsora kicsit kiszakítja őket a mindennapokból.” – emelte ki az eseményen Széles Diána alpolgármester.

Az adománygyűjtési akcióhoz idén is több köznevelési intézmény, önkormányzati fenntartású intézmény, civil szervezet, a megyei kormányhivatal, médiapartner és gazdasági társaság kap-csolódott. Sőt, – a tavalyi évhez hasonlóan – idén már Debrecen mellett több magyar város is csatlakozott a csokigyűjtéshez.

Az akció zárórendezvénye, a “Szeretve lenni jó!” Gála a debreceni Lovardában 2019. december 16-án volt, ahova közel 800 állami gondozásban, vagy nevelőszülőknél élő gyermeket láttak vendégül.

Az adományt a „Szeretve lenni” Gálaműsor keretén belül adták át, melyen zenés gyermekmű-sorral kedveskedtek a gyerekeknek. A szervezők kitűzött célja volt, hogy az idei közösségi ösz-szefogás keretében is mosolyt varázsoljanak az állami gondozásban élő gyermekek arcára.

Az Év Nevelőszülője díjat Komódi Erika kapta. Az Év Patrónusa díjakat Nagy Zsolt és Nagy Róbert kapták.

az eredeti hír itt elérhető