Csendben tüntették el a kifizetőhelyeket a Fidelitas környékéről

2019.12.18

A Fidesz megtisztította ifjúsági szervezetét: a korábbi vezetés leváltása látványos volt, a botrányos kifizetőhelyeket viszont csendben tüntették el – írja friss számában a HVG.

Egy éven belül két olyan meghatározó intézmény is nevet váltott, amelyben az ifjúsági szervezethez kötődő aktivisták hatalmas pénzek elosztásáról dönthettek. Az állami tulajdonban lévő Új Nemzedék Tehetség Központ Nonprofit Közhasznú Kft. helyett ma már Nemzeti Tehetség Központ és Erzsébet Ifjúsági Alap működik, a Jövő Uniója Alapítványt pedig szinte nyomtalanul eltüntették. A fidelitasosok által gründolt alapítványt ma már a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában sem lehet megtalálni Jövő Uniójaként.

Ez az alapítvány azzal került a köztudatba, hogy már az első évben, 2015-ben 360 millió, majd 2016-ban 534 millió forint adományból gazdálkodhatott. Ennek egy része biztosan állami vállalatoktól származott. A közpénzek gáláns jóindulatára nincs hivatalos magyarázat, mindenesetre az alapítók és funkcionáriusok között végig a Fideszhez, pontosabban a párt ifjúsági szervezetéhez közel álló emberek voltak.

További részletek a HVG karácsonyi dupla számában és a hvg360-on.

az eredeti hír itt elérhető