„Nem olcsó megszerezni, igyekezzen megtartani jogosítványát”

2018.04.10

Baleset-megelőzési előadást tartottak a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság iskolarendőre Csige Imre rendőr főtörzsőrmester és Bácsmegi József rendőr százados „Nem olcsó megszerezni, igyekezzen megtartani jogosítványát” című baleset-megelőzési előadást tartottak 2018. április 9-én egy helyi autósiskolában a „B” kategóriás járművezetői tanfolyamon résztvevőknek. Az előadók a járműkategóriákra jellemző helytelen közlekedési magatartásokról és szabályszegésekről tájékoztatták a résztvevőket, valamint bemutatták a rendőri karjelzéseket.

A prevenciós programon továbbá kitértek a balesetek kiváltó okaira, a legfőbb szabályszegésekre, az ittas vezetésre, ezek szankcionálására illetve a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára.

Tavasszal a közutak forgalma zsúfoltabbá válik. Ebben az időszakban emelkedik az átlaghőmérséklet és szeszélyessé válik az időjárás. Tavasszal esik a legtöbb eső, amihez gyakran szél is párosul. A csapadéktól vizes, csúszós útszakaszokon csökkenhet a járművek menetstabilitása, míg a látási viszonyokat az ilyen időszakban gyakran megjelenő pára-, illetve ködfoltok befolyásolhatják. Ebben az időszakban közlekedésünk során számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik, s tisztában kell lenni azzal, hogy a féktávolság is megnő. Mezőgazdasági tevékenységgel érintett területeken, földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződésében, építkezések környezetében jellemző lehet a sárfelhordás, amely szintén fokozott veszélyt jelenthet.

az eredeti hír itt elérhető