Várod már a havat? Van egy rossz hírünk!

2019.12.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban fikarcnyi esély sem mutatkozik tartós hótakaró kialakulására. Szerdán ország keleti felében eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon még az esti órákban is eshet az eső. Éjszaka és szerdán az ország keleti harmadán lehetnek közepesen felhős területek is, másutt azonban jobbára gyengén felhős idő ígérkezik, csapadék szerda estig nem valószínű. Az erős északnyugati, északi szél fokozatosan mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +2 fok között alakul, de a derült, szélvédett tájakon -6, -7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 8 fok között várható.

Ami a továbbiakat illeti, az Időkép szerint csütörtökön visszatér a csapadékos idő: északon és a Dunántúlon havas eső, hó, máshol eső lehet jellemző. A gyenge szélben napközben 0, +7 fok várható.

Pénteken a kezdeti szárazabb időt követően a nap második felében nyugat felől kiadós eső érkezhet a Dunántúlra, majd a középső országrészbe, havas eső, hó legfeljebb a hegyekben hullhat. A déli-délkeleti szél élénk, főként északnyugaton erős, néhol viharos lehet. Délután 1-8 fokot mérhetünk.

Szombaton kelet felé távozik a csapadék, nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, a felhőátvonulásokból már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, északon esetleg hózápor. Többfelé szeles időre, napközben 3-9 fokra számíthatunk. Vasárnap sok napsütés, enyhe idő jöhet, még többfelé élénk légmozgással.

az eredeti hír itt elérhető