55 millió forintból építenek modern focipályákat a debreceni ovisoknak

2019.11.13

Befejezéshez közeledik az idei óvodai futballpáya-építési program. Az Ispotály utcai óvodában 7 csoport csaknem 140 gyermeke sportolhat korszerű körülmények között hamarosan – jelentette be a városrész önkormányzati képviselője, Piros Zoltán 2019. november 13-án.

2019-ben 4 újabb óvodai futballpálya megépítésére pályázott a debreceni önkormányzat, annak érdekében, hogy egyre több gyermek számára biztosítsa a testmozgás lehetőségét. Az idei évben négy intézményben: az Ispotály utcai, a Szivárvány, a Nagyerdei és a Mesekert óvodában épül modern futballpálya.

A futballpálya úgynevezett grund méretű sportpálya, 14 x 26 méteres. A pálya burkolata homokkal töltött műfű.

Az Ispotály Utcai Óvoda területén a kivitelezés jelen szakaszában a sportpálya alépítményéhez alakítják ki a tükröt, erre kerül a sportpálya MLSZ által meghatározott rétegrendje. A határoló palánkok felé labdafogó háló, a pálya körül térkő (viacolor) járdaburkolatot alakítanak ki.

Debrecen élhető város, ahol az egészséges életmódra nevelés már fiatal korban megkezdődhet. Ezért örülök annak, hogy az Ispotály utcai óvodába járó gyerekek is korszerű körülmények között sportolhatnak a jövőben

– mondta Piros Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

A munkálatok végzése során a kivitelező a biztonságra kiemelt figyelmet fordít, valamint a zajjal járó munkálatokat a gyermekek pihenő idejére figyelemmel végzik, az intézményvezetővel való egyeztetés mellett.

Az Ispotály utcai pálya a tervek szerint decemberre készül el. A másik három helyszín közül a Szivárvány óvodában és a Mesekeret óvodában már elkészült a pálya, a Nagyerdei óvodában még dolgozik a kivitelező.

A négy óvodai futballpálya megépítésének összköltsége: 54.938.264 Ft melyhez a debreceni önkormányzat 5.493.828 Ft önerőt biztosított.

Egy futballpálya kialakításának költsége: bruttó 13.734.566 Ft, ebből az Önkormányzat 1.373.457 Ft önerőt biztosított.

Debrecenben jelenleg a Kemény Zsigmond utcai, a Pósa utcai, az Arany János és a Százszorszép Óvodában van műfüves focipálya.

az eredeti hír itt elérhető