Fásításba kezdett a városvezetés Debrecenben

2019.11.07

Az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához Debrecen is csatlakozott. A program debreceni sajtótájékoztatóján Szinay Attila közigazgatási államtitkár és Papp László polgármester közösen fiatal platánokat ültettek a Füredi út melletti zöldterületen 2019. november 7-én.

Áprilisban indult el a Debrecen, a mi kertünk akció, amelynek keretében Debrecen önkormányzata vállalta, hogy 5 év alatt 10 ezer fát ültet a városban.

Az Új Főnix Terv és a hamarosan induló Debrecen 2030 program célkitűzési között kiemelt figyelmet fordítanak a városi zöldterületek gondozására, fejlesztésére.

Kiemelt célunk, hogy a környezetvédelmi kérdésekre nagyobb hangsúlyt fektessünk Debrecenben. A következő időszakban szabályzási eszközöket is igyekszünk előmozdítani a faültetési program megvalósításához. Minden új létesítmény megépítése ökológiai lábnyomot hagy, amely vehet el zöldterületet, ezért arra koncentrálunk, hogy ha építkezünk, akkor fákat is ültetünk

– mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A Debrecenben zajló Zöld város program 11 városrészt érint, melyben 585 ezer négyzetméter zöldterület újulhat meg.


Fotó: Miskolczi János

A Zöld város és a nagyszabású fásítási program nemcsak természetvédelmi szempontból fontos, de csökkentheti a városban a szálló por koncentrációját is.

 

Fotó: Debreceni Nap

az eredeti hír itt elérhető