Debrecenben nem bírt egymással a DVTK és a Honvéd

2018.03.31

A címvédő Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent ért el Debrecenben a Diósgyőri VTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 24. fordulójában.
OTP Bank Liga, 24. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
—————————————
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1723 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Joannidisz (30., 11-esből), illetve Eppel (47.)
sárga lap: Tamás (39.), Szarka (81.), illetve Lovric (29.)

Diósgyőri VTK:
————–
Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela (Óvári, 82.), Busai, Sesztakov (Hasani, 61.) – Bacsa (Szarka, 70.), Ugrai, Joannidisz

Budapest Honvéd:
—————-
Gróf – Heffler, Lovric, Baráth, Kukoc (Holender, 32.) – Ikenne-King (Danilo, 77.), Gazdag, Nagy G., Banó-Szabó (Májer, 86.) – Eppel, Lanzafame

A Diósgyőr kezdte jobban a mérkőzést, ugyanis néhány perc elteltével büntetőhöz jutott, azonban a válogatott Ugrai 11-esét Gróf hárította. Ezt követően a kispestiek birtokolták többet a labdát, azonban helyzete inkább a miskolciaknak volt, Gróf újabb bravúrokkal mentette meg csapatát a góltól. A 30. percben azonban már ő sem tudott segíteni, ugyanis a DVTK második 11-esét – ezúttal is Lovric szabálytalankodott – Joannidisz már értékesítette. A szünet előtti hajrában magára talált a Honvéd, ekkor viszont a hazai kapus, Antal remekelt.

A folytatás a Honvéd számára indult tökéletesen, ugyanis a tavalyi gólkirály Eppel talált a kapuba. A második félidőben a fővárosiak elsősorban Ikenne-King jobb oldali megindulásaival próbálkoztak, míg a hazaiaknál Joannidisz veszélyeztetett. A játékrész közepén kissé visszaesett az iram, aztán a hajrában ismét győzelemre törően futballozott mindkét gárda. A Honvéd les miatt nem tudta megszerezni második gólját, míg a Diósgyőrt Gróf újabb nagy védése fosztotta meg a vezető találattól, így maradt a pontosztozkodás.

az eredeti hír itt elérhető