Ostobának, félrevezetőnek nevezte Kovács Zoltán kormányszóvivő a BBC riporterének kérdéseit

2019.10.30

“Érdekes tapasztalatról” beszélt szerdai Twitter-üzenetében Kovács Zoltánnal, a magyar kormány kommunikációs államtitkárával lezajlott találkozója kapcsán Steve Rosenberg, a BBC brit televízió moszkvai tudósítója.

Rosenberg Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatása kapcsán interjút készített Kovács Zoltánnal
A brit újságíró utalt arra, hogy többek között “nevetségesnek, bolondnak és ostobának” nevezték őt. Ezzel szemben a találkozó keretében “érdekes tapasztalatra” tett szert – írta üzenetében Rosenberg.

A BBC tudósítója beszámolt arról, hogy Kovács Zoltánnal az orosz-magyar kapcsolatokról, a demokráciáról és a vasfüggöny 30 évvel ezelőtti lebontása utáni új magyar kerítésről volt szó.

A 24.hu részletezi is az interjút, az összefoglaló szerint Kovács arról beszél, hogy

„nevetséges” Moszkva-párti érzelmekkel vádolni Orbán Viktort. A kormányszóvivő szerint „buta megközelítés” különleges orosz kapcsolatot keresni Magyarországon, hiszen az EU tagállamaként ez lehetetlen lenne.

Kovács ezután úgy magyarázta, hogy mégis miért nem támogatta Magyarország az oroszok elleni gazdasági szankciókat, mert szerinte azok nem működnek, és inkább Kelet-Európa országai járnak vele rosszul, miközben a franciák és a németek vígan üzletelnek az oroszokkal tovább. Ezért szerinte valami „más van a háttérben” a szankcióknál.

az eredeti hír itt elérhető