Vasvilla is előkerült a pocsaji bulin

2019.10.15

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy vita miatt bosszúból vasvillával ütötte meg a sértett gépkocsiját.

  1. január 17-én az esti órákban a vádlott pocsaji házában születésnapi ünnepséget tartott, ahol jelen volt a vádlott családja, a sértett és annak családtagjai.

Az italozás folyamán a vádlott és a sértett vitába keveredett egymással, majd az indulatos vádlott egyszer fejen ütötte a sértettet.

A vitát látva a sértett édesapjának felszólítására a családtagok távoztak az ingatlanból, kimentek az utcára az ott parkoló személygépkocsijukhoz.

A feldühödött vádlott a korábbi szóváltások miatt az udvarról felvett egy vasvillát és azzal az utcán álló személygépjármű hátsó szélvédőjére ütött, ami ennek következtében betört.

A vádlott cselekményével 40.000,- Ft kárt okozott, amelyet az eljárás során megtérített a sértettnek.

A vádlott emberi élet kioltására alkalmas eszközzel elkövetett kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban, az utcában lakókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt vasvillát kobozza el.

 

az eredeti hír itt elérhető