Őrület! Egy kormánylap népszavazást indít, hogy Debrecen legyen az ország fővárosa

2019.10.14

Budapest túl “liberális”, áttennék az ország székhelyét a Fideszhez hű Debrecenbe.Hihetetlen ötlettel rukkolt elő a Mindenszo.hu nevű fideszes lap – írja az Azonnali. A portál népszavazást kezdeményez, hogy Budapest helyett Debrecen legyen a jövőben Magyarország fővárosa.

Indoklással nem fáradnak, de minden bizonnyal a vasárnap elvesztett Budapest (no meg több fővárosi kerület és megyei jogú városok) miatt érzett fájdalom van az ötlet mögött.

Bár kissé nehézkes lesz majd ideköltöztetni a Dunát meg a Várat, meg aztán a parlament épülete sem szendvicspanelből van. Lehet, hogy az egész csak poén, de kíváncsian várjuk, lesz-e belőle népszavazás.

Megjegyzés: Egy szavazás van beágyazva ebbe a bejegyzésbe, kérlek látogasd meg az oldalt, hogy részt vegyél ennek a bejegyzésnek a szavazásában.

Volt már erre példa

Debrecen korábban kétszer már volt Magyarország ideiglenes fővárosa, először 1849-ben, a szabadságharc idején, amikor a forradalmi kormány Pest-Budáról ide menekült. 1849 április 14-én Kossuth a Református nagytemplomban mondta ki a Habsburg–Lotaringiai-ház trónfosztását és Magyarország függetlenségét. 1944 után, a második világháborút követő újjáépítés alatt Debrecen egy időre másodszor is az ország fővárosa lett, itt ülésezett az Ideiglenes Nemzetgyűlés, és száz napig itt tevékenykedett az Ideiglenes Nemzeti Kormány is.

az eredeti hír itt elérhető