Debrecen Hotels

91 éves bácsitól vett el 120 ezer forintot Berekböszörményben

  2021 ápr 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

A rendőrségre 2021. április 27-én érkezett bejelentés arról, hogy egy 91 éves férfitól ellopták a pénztárcáját Berekböszörményben. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a sértettet, aki elmonda, hogy épp a takarékszövetkezetből lépett ki, amikor karon fogta egy férfi és felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az ismeretlen még a válaszát se várta meg, már el is indult vele az utcán. Mint később kiderült, menet közben a kabátzsebéből elemelte pénztárcáját, a benne lévő 120 ezer forintjával. Miután végzett az elkövető, mintha mi sem történt volna faképnél hagyta az idős áldozatát.

A biharkeresztesi rendőrök a kapott személyleírás alapján egy órán belül azonosították és elfogták a helyi lakost, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Az 56 éves férfi otthonában kutatást tartottak a nyomozók és az eltulajdonított pénzből közel 100 ezer forintot lefoglaltak, később pedig visszaadták a sértettnek.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrsének munkatársai kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek bűnügyi felügyeletének elrendelésére.