Debrecen Hotels

84 család mérte össze tudását közlekedésből

  2019 máj 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az országos vetélkedő Hajdú-Bihar megyei fordulóján 84 család mérte össze tudását. A versenyzők között Berki Krisztián olimpiai bajnok és családja is ott volt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével közösen rendezte meg a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét 2019. május 25-én és május 26-án a Debrecen Drive autó és járműipari seregszemlén.

A megmérettetésen – ahol korosztályokra szabott elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni – 84 család vett részt. A családtagok a verseny elején közösen KRESZ és elsősegélynyújtási feladatokat oldottak meg. A felnőttek a közúti forgalomban mutatták meg tudásukat, míg a gyerekek kerékpáros pályán hajtottak végre ügyességi feladatokat.

A versenyen a legeredményesebbnek a debreceni Géczi család bizonyult, így ők képviselik megyénket a közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjén. A második helyen a Nagy család, míg a harmadik helyen a Mándy család végzett.

Az első három helyezett családot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Debrecen Autóház értékes ajándékokkal jutalmazta.

Az iskolák versenyében a debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda győzedelmeskedett, ahonnan összesen 17 család vett részt a versenyen.