Debrecen Hotels

660 ezer forintos fizetésért toboroz figyelőket a magyar titkosszolgálat

  2022 szept 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Műveleti felderítőket, azaz figyelőket keres a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. A munkáért havi bruttó 660 ezer forintos fizetés adnak – szúrta ki a HVG. A kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.

A fennt említett alapbér mellé bruttó 200 ezer forintos cafetéria, közel százezer forintos ruházati pótlék és egyéb juttatásokat ígérnek. A munkához érettségit és büntetlen előéletet követelnek meg, de a felvételinél előny a jogosítvány, a sportos életmód és a nyelvtudás, valamint a technológiák iránti érdeklődés.

A műveleti felderítők a figyelők. Ezek azok a titkosszolgák, akiknek a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül.

“Igen, valóban nem könnyű hozzánk bekerülni, de ez garancia Neked, hogy a legjobbak közé fogsz tartozni, akikkel egy csapatként fogod végezni a feladatodat. Biztos munkahelyed lesz, garantált előrelépési lehetőséggel, ráadásul van átjárási lehetőség a különböző szakterületek között” – olvasható a szakszolgálat honlapján.

A titkosszolgálathoz a felvétel egy előszűréssel és egy tájékoztató előadással kezdődik, aztán következik a szakmai interjú, a pszichikai alkalmassági vizsgálat vagy kompetenciavizsgálat, az egészségi alkalmassági vizsgálat, a nemzetbiztonsági ellenőrzés, és ha minden rendben megy, akkor a kinevezés.

További részletek a HVG írásában.

Arcok a határvadász-esküről: ők állnak hamarosan szolgálatba a végeinken