Debrecen Hotels

60 millió forintból újul meg a Vásár tér útburkolata Hajdúböszörményben

  2021 nov 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

A városi sportcsarnoktól Baltazár Dezső utcáig, valamint a II. Rákóczi Ferenc utca – Baross Gábor tér 420 méteres szakasza újul meg, mintegy 60 millió forintból – tette közzé a város önkormányzata.

Kiss Attila polgármester elmondta, hogy Hajdúböszörmény  önkormányzata pályázatot nyújtott be a „2021. évi Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című felhívásra. Ezt a beruházást 40 millió forint  támogatásban részesítették, melyhez az önkormányzat 21.538.462 forint saját erőt vállalt.
Fórizs László alpolgármester kiemelte, hogy már lehet tudni, a TOP Plusz 2021-2027 programban nagy hangsúlyt kapnak a bel-és külterületi utak, így reményeik szerint tovább folytatódhat a város közútjainak javítása, karbantartása.
Sőrés István alpolgármester pedig szerencsésnek tartja, hogy a tavalyi esztendő végén sikerült elkészíteni a Baross Gábor tér járdaszakaszának felújítását. Ha elkészül az állomás előtti útszakasz is, már egy kulturált és szép környezet fogadja az ide érkezőket.
Czeglédi János – a településrész önkormányzati képviselője – örömét fejezte ki, ugyanis a Középkert megközelíthetősége egy újabb jó minőségű úton történhet, illetve kiemelte, hogy a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi karára érkező hallgatók gyakran veszik igénybe a vasúti közlekedést, így külön öröm, hogy őket már egy megszépült környezet fogadja.
A két helyszínen összesen 660 méter hosszan és 6 méter szélességben történik burkolatfelújítás – mondta el Harangi Sándor, osztályvezető. A burkolatfelújítást követően a csatlakozó járdák és kapubejárók szintbeli illeszkedését végezzük el – tette hozzá.
Fotók: Hajdúböszörmény önkormányzat