60 millió forintba kerül idén 81 kilométernyi földút fenntartása Debrecen

2020.04.23

Debrecen önkormányzata 2020-ban a Kertségi Fejlesztési Program keretében összesen 81 kilométer hosszúságú szilárd burkolattal nem rendelkező út fenntartását, karbantartását biztosítja, összesen 60 millió forintos kerettel.

Az egyéni önkormányzati képviselőink folyamatosan egyeztetnek a lakossággal, ez alapján állítottuk össze annak a 135 földútnak a listáját, amelyeken javítási munkálatok lesznek ebben az évben – mondta el Balázs Ákos alpolgármester a Gyűszűvirág utcában tartott sajtótájékoztatón.

Papp Viktor, a debreceni Fidesz-KDNP frakciójának vezetője hangsúlyozta: a Kertségi Fejlesztési Program 2012-ben a képviselőcsoport kezdeményezésére indult azzal a céllal, hogy a város kertségi, kertvárosi területein lakók mindennapjait segítsék. Az útépítések és útkarbantartások mellett jelentős hangsúlyt kap a program részeként a közvilágítás bővítése, az ivóvízhálózat, a csapadék- és szennyvízelvezető rendszer fejlesztése, új játszóterek építése, valamint a meglévők megújítása.

Türk László, a 6. számú választókerület egyéni önkormányzati képviselője elmondta, hogy a hozzá érkező lakossági megkeresések jelentős része a földutak állapotának javításával kapcsolatos, főleg a tavaszi időszakban. A sajtótájékoztató helyszínén, a Gyűszűvirág utcában, amely a környék jelentős gyűjtőútja, két éve történt útstabilizálás, amelyet azóta minden évben felülterítéssel igyekeznek rendben tartani.

Az idei karbantartási munkálatok 2020. április 20-án kezdődtek meg, s ütemezetten, az időjárástól függően előreláthatóan augusztus végéig tartanak.

A homokos felületű utcákban a munkálatokat a Dehusz Kft. munkatársai is segítik az általuk üzemeltetett tolólapos földmunkagéppel.

Fotó: Miskolczi János

az eredeti hír itt elérhető