Debrecen Hotels

40 oltóhely lesz nyitva debreceni “OTI”-ban az akciós oltási héten

  2021 nov 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja megnégyszerezi az oltóhelyek számát a hétfőn kezdődő oltási akcióhétre. November 22. és 28. között a Bethlen utcai Járóbeteg Szakellátó Központban időpontfoglalással és anélkül is várják azokat, akik szeretnék beadatni a koronavírus elleni vakcinát.
A jelenlegi 10 helyett 40 oltóhely működik az oltási akcióhéten a Bethlen utcai Járóbeteg Szakellátó Központban, ahol november 22. és 28. között mindennap 7-től 19 óráig fogadják az oltakozni szándékozókat. A kormány által meghirdetett oltási akcióhét célja az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Újra kötelező lesz a maszkviselés Magyarországon

Az oltási akcióhéten időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra, ahol ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál arra hívja fel a figyelmet, a legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni. A beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint tízszeres az oltatlanok esetében.

unideb.hu