Debrecen Hotels

35-36 fokkal tetőzik a hőség Debrecen környékén

  2022 jún 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az extrém UV-B sugárzás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztetésükben kiemelték: ilyenkor normál bőrtípus esetén már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológiai szolgálat mindenkitől azt kéri, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, 11 és 15 óra között kerülje a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, fényvédő krém használata mindenképpen javasolt – írták.

A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon.

Az előrejelzés szerint vasárnap nagyrészt felhőtlen, száraz idő várható. A hőmérséklet hajnalban általában 11 és 19 Celsius-fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet. Napközben főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben megélénkül, a Fertő tó térségében meg is erősödhet a szél. A csúcsértékek 29 és 34 fok között valószínűek.

Hétfőn tetőzik a kánikula

Az Időkép számításai szerint a forróság hétfőn éri el a tetőfokát, szinte az egész országban 35 fok körül alakulnak a maximumok. Este egy hidegfront érheti el hazánkat, mely nyugaton vethet véget leghamarabb a melegnek.

A legmelegebb órákban az Alföldön és a főváros környékén a 36-37 fokot is elérheti a hőmérséklet, Debrecen környékén 35-36 fokkal tetőzhet majd kánikula.