30 millió forint uniós pénzt költenek el korrupciókutatásra Debrecenben

2017.12.25

Nettó 30 millió forintot fizet a Belügyminisztérium uniós forrásból a Debreceni Egyetemnek korrupciós kutatásért – értesült a 24.hu. A közbeszerzési dokumentáció szerint a feladat:

A szilárd erkölcsiség mérésére elméletileg kidolgozott SZEM-modell alap- és kiegészítő tényezőinek rendvédelem specifikus paramétereit és összefüggéseit feltáró tudományos kutatás végrehajtása a korrupciós esetek megelőzését célzó képzési rendszer kialakításához szükséges kompetenciák feltárására

A nettó 30 millió forintot 12 munkatárs között osztják szét tanulmányírásra, módszertani kézikönyv elkészítésére, előadások és képzések megtartására, amelyekkel a korrupciót szeretné megelőzni a Belügyminisztérium.

A projektben részt vevő dolgozóknak pszichológiai vagy matematikai egyetemi diplomával és legalább 3 publikációval kell rendelkezniük. A projektvezetőséghez viszont elég, ha az illető már részt vett legalább egy tudományos kutatáson alapuló pszichológiai teszt fejlesztésben.

A 24 azt is megtudta, a december 5-én aláírt, jövő év végén lejáró szerződést az a Bács Zoltán kancellár írta alá, aki többször nyíltan kiállt a kormány mellett a CEU-ügyében, illetve vezetése alatt díszdoktorrá avatták Putyint.

az eredeti hír itt elérhető