27 mobiltelefont lopott el munkáltatójától egy debreceni takarító

2023.01.11

Egy debreceni cég képviselője tett feljelentést a rendőrségre 2022. december elején arról, hogy eltűnt 27 darab mobiltelefon az egyik raktárhelyiségükből. A készülékek összértéke meghaladta az 1,6 millió forintot.

A nyomozók az ügy felderítésébe kezdtek, adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak meg, majd a látókörükbe került egy férfi, aki takarítóként dolgozott a cég alkalmazásában. A 45 éves helyi lakost 2023. január 10-én állították elő a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Részeletes beismerő vallomást tett.

Mint kiderült, hozzáfért a raktárhelyiség kulcsához, ahol szemet szúrtak neki a polcon sorakozó mobiltelefonok. Alkalmanként kettesével, hármasával lopta el a készülékeket, összesen huszonhetet.

A továbbértékesítést a szomszédjára, egy 25 éves férfira bízta, aki egyik rokonát is bevonta a bizniszbe. Mindketten tudták, hogy a telefonok lopottak, mégis átvették azokat.

A gyanúsítottaknál tartott kutatások során a rendőrök 17 mobilt megtaláltak és lefoglaltak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 45 éves férfi ellen nagyobb értékre és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Segítőinek pénzmosás bűntett miatt kell felelniük, kihallgatásukon ők is beismerő vallomást tettek. A nyomozók a 45 éves férfit és szomszédját bűnügyi őrizetbe vették, harmadik társuk az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

az eredeti hír itt elérhető