25 ezer vendéget várnak a Debreceni Egyetem exkluzív tanévnyitójára

2018.08.25

Új színpadkép, neves fellépők, gigantikus showműsor – már kaphatók a jegyek a Debreceni Egyetem egyedülálló és exkluzív tanévnyitójára, a yoUDay-re. A szeptember 26-ai monumentális tanévindító rendezvényre 25 ezer vendéget várnak.

Változatos, varázslatos és feledhetetlen – a korábbi résztvevők és szereplők szerint ezek a szavak jellemzik leginkább a yoUDay-t. Idén, a korábbi évekhez képest is több látvány- és showelemet használnak, a színpadkép és az elrendezés is teljesen átalakul a Nagyerdei Stadionban.

– A 60 méter széles színpadképet most a lelátó C szektorában és az előtt építik fel, egy kifutó résszel. Így idén a Nagyerdei Stadion történetében először a küzdőtérre is lehet majd jegyet vásárolni, hogy az érdeklődők testközelből élvezhessék a műsort – tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t a szervezőbizottság.

A pezsgő hangulatról, a feledhetetlen pillanatokról a hazai sztárfellépők is gondoskodnak. Idén Ákos, Majka, Horváth Tomi, az Animal Cannibals, az Abrakazabra és vendégei szórakoztatják a közönséget. A műsort a neves hazai művészek mellett zenei válogatásokkal színesítik.

– Az idén azt szeretnénk, hogy az összetartozást, amit a tanévnyitó stadionshow is szimbolizál, a közönség egységesebb megjelenésével is erősítsük a lelátón és a küzdőtéren. Azt kérjük mindenkitől, hogy az egyetem színeiben, sárga vagy zöld felsőruházatban jöjjön a show-ra, vagy szerezze be az egyetem zöld-sárga sávos sálját az egyetemi ajándékboltban, vagy a helyszínen – mondta Török Gergő, a szervezőcsapat tagja.

Az esti gigantikus tanévnyitó előtt és után különböző rendezvényeken, izgalmas programokon is részt vehetnek az érdeklődők. Lesz többek között főzőverseny, tehetségkutató, chilisburgerevő-verseny, sörpong, és lehet majd büntetőket rúgni a DEAC kapusainak. Emellett a Magyar Vöröskereszt véradást is szervez a yoUDay napján.

A jegyértékesítés néhány napja kezdődött. A belépő jelképes ára 500 forint. A Debreceni Egyetem polgárai (hallgatók, dolgozók, alumni tagok) saját jegyük mellett plusz 3 jegyet igényelhetnek, szintén 500 forintért.

A belépőjegy ára az A2-es szektorba 3900 forint. Ide is érdemes gyorsan megvenni a belépőt, hiszen az első 1538 érdeklő 1538 forintért válthatja meg a jegyét.

A belépés a 6 éven aluli gyermekek számára ingyenes, amennyiben a gyermek nem foglal külön ülőhelyet.

Regisztráció és jegyvásárlási lehetőség: https://youday.hu/ticket

az eredeti hír itt elérhető