Debrecen Hotels

25 éves az NKA – nagyszabású ingyenes gálaműsor és egyéb programok a Skanzenben

  2018 Sze 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Szeptember 29. Szent Mihály napja, az őszi hálaadás ideje. Idén olyan tárgyalkotó mestereket ismerhet meg a közönség a Szentendrei Skanzenben, akik a pásztorkodást, állattartást segítő tárgyak, eszközök elkészítésében jeleskednek. Zenés műsorokkal búcsúzhatunk a gazdasági évtől a Kárpát-medence legkülönbözőbb vidékeinek előadóművészeivel. Ezen kívül a Népművészet Mestere és a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett zenészek, táncosok, énekesek és tárgyalkotó mesterek szórakoztatják a nagyérdeműt a Szent Mihály-napon!

Rengeteg színes családi- és zenei programmal, valamint mesterségek bemutatójával várja az NKA Népművészet Kollégium szeptember 29-én a Skanzenben napközben az érdeklődőket .

17 órától pedig egy egészen egyedülálló ingyenes gálaműsor veszi kezdetét az NKA Halmos Béla Ideiglenes Kollégium szervezésében, a Skanzen nemrégiben felújított Vigadó helyszínén. Ezen a különleges estén ugyanis olyan műsorszámok kerülnek bemutatásra, amelyekben a rangos a Népművészet Mestere és a Népművészet Ifjú Mestere címmel kitüntetett jeles művészek állnak együtt színpadra. Ilyen még nem volt – egy generációkon átívelő este, mikor mesterek és tanítványaik együtt szórakoztatják a nagyérdeműt!

Rengeteg ismert és elismert művész áll tehát színpadra , többek közt Fekete Antal “Puma”, a Dalinda, a Horsa Banda, a Tükrös zenekar, Kubinyi Júlia, a Fordulj Kispej Lovam táncegyüttes és még sokan mások. A részletes program a Halmos Béla Program honlapján olvasható,

A gála helyszínére a Szentendrei HÉV végállomásától ingyenes buszjáratok indulnak – részletekért érdemes figyelni a Halmos Béla Program Facebookját!

Az esemény az NKA25 programsorozat része, amelynek többi színes, művészeteken és generációkon átívelő programjáról itt találsz tájékoztatást.