Debrecen Hotels

240 izmos kar ment egymásnak a Gizella utcán Debrecenben

  2022 szept 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Százhúsz bokszolót és remek küzdelmeket láthattak az ifjúsági országos bajnokságon Debrecenben. A viadalokat szeptember 14-17 között tartották a Gizella utcai sportcsarnokban – számolt be a megyei önkormányzat a boxing.hu nyomán.

2020 után ismét Debrecen volt az ifjúsági országos bajnokság házigazdája.

Az ifjúsági országos bajnokság egyben válogató volt a korosztályos világbajnokságra, amelyet La Nucia, az Alicante régió kisvárosa rendez meg november 13-a és 27-e között. Spanyolország korábban még sohasem rendezett világbajnokságot, első alkalommal szerepelhetnek a világ legjobbjai a mediterrán országban.

A hölgyek között a legjobban várt döntőre az 57kg-osok között került sor, amelyet ezúttal Nagy Evelin nyert meg a 2019-ben junior Eb-bronzérmes Kovács Laura ellenében. Nagy csatára lehetett számítani a 75kg-osok között is, amelyet az idén sokat előrelépő kőbányai Turbucz Klaudia nyert meg a kanizsai Kovács Petra ellen.

A soproni Gyevát Gyula Ökölvívó Klubot képviselő Varga Franciska a Szilézia Kupa ezüstérmét követően szép sikert aratott a 63kg-osok döntőjében, a kőbányai Gurubi Dóra ellen technikás bokszot mutatott be. Ifjúsági Eb-bronzérmesünk, Kovács Nikolett egy nagyon rövid összecsapáson első alkalommal nyert magyar bajnoki címet ebben a korcsoportban.

A hét női döntőt követően tizenhárom ifjúsági férfi finálé zajlott Debrecenben, és több magas színvonalú mérkőzésnek örülhettünk. Junior Eb-bronzérmesünk, a szegedi Gémes Levente a sérülés után visszatérő kőszegi Buza Rómeó ellen a nap egyik legjobb összecsapását vívta a fiúk között. A 17 esztendős Gémesnek minden tudására szükség volt, hogy a junior bajnoki címet követően az ifjúságiak között is a csúcsra érjen.

Az újpesti Simon Márkó másfél hónappal ezelőtt legyőzte a korábban ukrán színekben versenyző győri Homa Sándort, és ezt a magyar bajnoki döntőben is megismételte, így nagy lépést tett az ifjúsági világbajnokságon való részvételért.

Az ifjúsági fiúk legjobbjai, így az ISF Gymnasiadén aranyérmes páros, a kőszegi Buza Rafael és a nyíregyházi Petrimán Milán, az idén ifi nemzetközi tornákat nyerő debreceni Zsigó Csaba, valamint junior Európa-bajnokunk, a tatabányai Oláh Levente is bajnoki aranyéremmel távozott Debrecenből.

„A Horváth ikrek sokat fejlődtek az elmúlt egy évben, tisztán nyerték az 50kg-os, és az 52kg-os döntőt. Horváth Laura a legtechnikásabb ökölvívó különdíjat is megkapta. Az 54kg-os Hajdú Annamária a Vasas versenyzőjével, Holló Mirával vívta a nap legjobb mérkőzését.

A várt nagy csatát hozta Nagy Evelin és Kovács Laura döntője az 57kg-osok között, amelyet megosztott pontozással az előbbi nyert meg. A 60kg-os Újvári Viktória magabiztosan győzte le a korábbi válogatott Deák Fannit. Varga Franciska magabiztosan szerezte meg a 63kg-os aranyérmet, és teljesítményével kiérdemelte a legjobb női ökölvívó különdíjat is.

A 66kg-osok között Gyermán Kira idő előtt fejezte be az összecsapást, eggyel feljebb, Kovács Nikolett is fél perc alatt döntötte el a bajnoki cím sorsát. Turbucz Klaudia az új súlycsoportjában gyűjtötte be az aranyérmet. A kevés induló miatt Pap Kata, Komjáthi Nóra, és Szira Zsófia mérkőzés nélkül lett bajnok” foglalta össze az utolsó nap női eseményeit Seres Attila.

„A férfi döntőkben alapvetően érvényesült a papírforma, a húzóemberek megnyerték a mérkőzéseiket. Zsigó Csabának, és Bernáth Imrének sem mentek végig a mérkőzései, magabiztosan nyerték meg a döntőiket. Legjobbjaink közül Oláh Levente, és Buza Rafael ismét magyar bajnoki címeket szereztek.Gémes Levente és Buza Rómeó mérkőzése a nap egyik legjobb összecsapását hozta, nagyon tetszett ez a döntő. Petrimán Milán és Bari István fináléja is egy remek színvonalú összecsapást hozott, előbbi győzött ezen a mérkőzésen. Taktikus, jó meccset vívott Simon Márkó és Homa Sándor is a 75kg-osok között. Kicsit sok volt a fogás, de nagy iramú mérkőzést vívtak, amelyen Márkó kezét emelték a magasba,” mondta Ács József a férfi döntőket követően.

Forrás: boxing.hu