23 garázst tört fel egy férfi Debrecenben

2018.03.05

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 21 éves és egy 27 éves férfival, valamint egy 19 éves nővel szemben, míg 45 éves társukat orgazdasággal gyanúsítják a rendőrök.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2017. november 7-én arról, hogy éjszaka feltörték a Debrecen, Tímár utcában lévő garázsát. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként rövid időn belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 27 éves G. Imrét, akivel szemben a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja által kiadott elfogatóparancs is érvényben volt lopás elkövetése miatt. A nyomozók a debreceni férfit – gyanúsítotti kihallgatását követően – bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A nyomozás adatai szerint G. Imre 2017. júliusa és novembere között 23 garázst tört fel, amelyekből műszaki cikkeket, kerékpárokat, de volt, hogy egy horgászfelszerelést tulajdonított el. A 19 éves Sz. Vivien, valamint a 21 éves K. Norbert három garázs feltörésében vett részt a gyanúsítottal közösen, míg a 42 éves B. Attila a lopott tárgyak eladásában nyújtott segítséget G. Imrének.

A rendőrök a gyanúsítottaknál tartott házkutatások során az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A nyomozó hatóság a debreceni gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást 2018. március 2-án

az eredeti hír itt elérhető