2020-ban is ÉRTED szól a TEDxDebrecen

2020.02.29

Ismét a Kölcsey Központban és a Tavaszi Fesztivál programsorozat keretében rendezik meg 2020. március 28-án 14 órától Debrecen egyik leginspirálóbb programját a TEDxDebrecent.

A TED, egy tengerentúlról 1984-ben indult, nonprofit szervezet által működtetett előadássorozat, amely ma már 150 országban több, mint 13 000 TEDx rendezvénnyel van jelen.

Hazánkban éppen 10 éve Budapesten került megrendezésre az első TEDx (a TEDxDanubia), melyet két évvel később egy önkéntesekből álló kis csoport Debrecenben is elindított és mely az idén 8. alkalommal a TED szellemiségében („Gondolatok, melyeket érdemes terjeszteni”), a pozitív és alkotó gondolkodás révén szeretné megmutatni, milyen sok értékes ember él köztünk.

„ÉRTED” – ezt a témát választotta a TEDxDebrecen szervező csapata 2020-ra. Ennek jegyében készülnek hetek óta az előadók is, akik a három felvonásban többek között az alábbi kérdésekre keresik a válaszokat:

  • Hogyan tehetjük a hibázást kincsünkké?
  • Mit üzen a biológiai óránk a meddőség, anyaság és életkor függvényében?
  • Mikor van itt a változás ideje?
  • Hogyan támogassuk a tehetséget generációkon át?

A TEDxDebrecen szervezői elkötelezettek és hisznek abban, hogy akik jegyet váltanak erre a különleges hangulatú délutánra a 12 előadó üzenetei által gazdagodnak.

az eredeti hír itt elérhető