Debrecen Hotels

19,4 milliárd forintot kaphat a kormánytól a debreceni BMW-gyár

  2018 Sze 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

A hétfői Magyar Közlöny szerint a kormány jóváhagyta, hogy legfeljebb 19,4 milliárd forinttal túl lehessen lépni a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó, beruházások ösztönzésére szolgáló előirányzatot.

Ennek tudtatában az mfor.hu nem zárja ki, hogy a kormányhatározatnak köze lehet a BMW debreceni gyárához. A beruházást nemrég jelentették be, s az is tudható, hogy ahhoz a kormány támogatást tervez nyújtani. Ennek mértékéről különböző találgatások jelentek meg a sajtóban, volt, aki 30-40 milliárd forintot sem zárt ki a munkahelyteremtő beruházás támogatásaként.

Gulyás Gergely miniszter a lapnak azt mondta egy augusztus közepi Kormányinfón, hogy a támogatás meghaladja a 10 milliárd forintot. Szavaiból az is kiderült, hogy nem éri el viszont a több tízmilliárdot. Hozzátette, hogy a kormány még nem döntött az összegről, ahhoz még egyeztetésekre lesz szükség a német vállalattal.

A mostani határozatban megjelölt 19,4 milliárd forint pont megfelel annak a nagyságrendnek, amiről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt.